Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 24 mei 2018

24-5-2018

Goedendag iedereen,

Vanavond toch 20 duiven in de mand. 8 doffers en dus 12 duivinnen. Al deze duiven hebben 6 van de 6 of 5 van de 6 in dit seizoen. Er is èèn uitzondering dat is Karessa, ze heeft nog maar 1 prijs maar dat was vorige week. Dus 19 zekere prijsvliegers en een gokje. Bij de duivinnen zitten 4 jaarlingen(waaronder dus die Karessa).

Wel een mooi lijstje hoor 19 duiven mee en die dit seizoen 83 tot 100% prijs vlogen. Er zullen weinig zijn die zo een lijstje vanavond kunnen laten zien.

We gaan naar Troyes, 528 km. We weten het misschien niet meer maar Troyes 1987 .......in Afdeling Friesland dramatisch. Maar ach daarna kwamen zoveel mooie vluchten vanuit die losplaats. Als de wind een beetje naar Noordoost gaat, gaat het een mooie eerlijke vlucht worden, wanneer het oosten blijft zal het de polder en midden Friesland worden. Op zo een afstand is de wind minder van belang, maar toch nog wel een beetje hoor.

We beginnen vandaag met inzetten om 17.30 uur.

Morgen gaan de anderen mee, super vitesse vlucht. Ook de duif die ik mocht behouden van Timmerman uit Donkerbroek, ze kwam hier vorig jaar aangevlogen en is een rechtstreekse E.T zoals de afkorting luid.

Vandaag natuurlijk Electroboost door het water, en ook morgen bij de vitesse ploeg. Ze krijgen het warm en zwaar, dus ja het is nodig. Vanavond oog druppelen en een Herstel Power Caps.

Terug