Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 22 mei 2018

22-5-2018

Goedemorgen iedereen,

De wind zit voor zaterdag alweer in de oosthoek, hebben we wederom niets te vertellen in de afdeling, maar de afstand maakt misschien wat goed. As zaterdag voor veel duiven te zwaar, wanneer ze niet top zijn vallen ze door de mand, maar ook wanneer ze er niet voor gemaakt zijn, zullen velen reeds door de mand gaan vallen. Natuurlijk omdat het de eerste keer 500+ is en lang vliegen, zullen sommige van die duiven op karakter nog thuiskomen, maar nog twee van dat soort vluchten en ze zijn weg of kapot. Zoals het nu lijkt gaan we donderdag maar even uitzoeken welke wel en welke niet, qua forme en qua type.

Gisteren bij Stickers-Donckers geweest, een prachtige middag gehad bij Dirk en zijn familie, en ook nog vier duiven mee genomen uit de Olympiade duiven. Twee blauwe doffers, een onvoorstelbaar Vaal duivinnetje en een sproetje, alle vier uit de besten. Bij Stickers-Donckers kappen ze iedere week, elke week zijn er minder duiven op de hokken, ze wachten niet, krijgen een paar kansen, en niet goed genoeg, uit de koppel !! iedere week minder mee, alleen de besten nog naar enkele weken.

Vanmiddag even op bezoek bij Jacob Poortvliet, ieder jaar wel een paar keer, een geweldig koppel Antje en Jacob.

Hier dus afgelopen zondag 31 van de 38 in de punten ook in de afdeling tegen ongeveer 17.000 duiven. Maar het gaat natuurlijk eigenlijk om de duiven die 1;10 spelen hè. Dus in principe kijken naar de eerste 1700 duiven. Beter in eigen kring(wind bepalend in de afdeling). Maar prijsvliegers hebben we niet zoveel aan, ze moeten wel 1;10 vliegen. 

Later meer, de duivinnen vliegen reeds meer dan een uur, ik zal naar buiten, kijken waar ze zijn.

Update 09.34 uur

De jongen zijn er weer uit, ik telde net 99 stuks, ongeveer hè , drie hebben een nat oog, die bleven even binnen en gaan in de open voliere. De drie natte oogjes zaten in het Dumo hok, staat op het westen, klep paar nachten open en dan toch wat tocht denk ik.

Deze week ga ik bij de oude duiven wat extra oog druppelen, kopjes proberen extra schoon te krijgen voor zaterdag.

Na 6 vluchten hebben alle doffers nog 50% of meer prijs, twee nog 100% en 7 stuks nog 83% en 9 stuks nog 67%

Bij de duivinnen nog 3 met 100% en 7 met 83% ofwel 5 prijzen van 6 keer mee. 4 jaarlingen presteren nog onder de maat met 2 van 6 of 1 van 5 prijs. Maar èèn daarvan was zaterdag onze eerste, dus misschien komt ze nu.

Duiven die nooit mijn eerste zijn... krijgen eind van het jaar toch een minnetje, en worden extra bekeken of ze mogen blijven. Veel prijzen is mooi, maar op eigen hok een keer de eerste is toch wel belangrijk.

Terug