Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 20 mei 2018

20-5-2018

Goedemorgen iedereen,

De duiven gaan los 10.25 uur in Chimay, ze zijn gelost met een noordoostenwind las ik.  Het is voor Wilhelminaoord 337,5 km.

Bij 1200 mpm is het 15.06 uur

Bij 1300 mpm is het 14.44 uur

Bij 1100 mpm zou het 15.31 zijn.

Maar ze gaan de laatste jaren altijd sneller dan verwacht, de duiven zijn sneller geworden, en de voeding en training veel beter. 

Hier 38 duiven mee, goede verwachting toch, ze zagen er goed uit vrijdag.

Iedereen Succes.

PS veel duiven kwamen traag gisteren in Nederland, geef ze extra aandacht en zorg voor OLYMPIC MG MIX of HERSTEL-POWER over het voer, en geef ze eens een CAPSULE ! Ze moeten volgende week weer mee he.

Wees niet ongerust, gisteren kwamen veel duiven traag en vandaag na, die komen er prima boven op !

Tegen de tijd dat de duiven komen, komt hier een bus vol familie voor de BBQ, als ze maar ff kalm doen hahaha

Het is nu 14.00 uur. Het begint spannend te worden, ik loop af en aan naar het hok, vanaf vrijdag ochtend 07.00 uur wakker, slapen doe ik vrijdag nacht bijna nul, en nu een nacht extra hahaha

Ik gok vandaag de snelsten in de lijn polder richting Heerenveen, misschien hoek Harlingen wel, maar gok deze kant ijselmeer rond Heerenveen, in onze club omgeving Steggerda/Wolvega en Oldeberkoop. De westzijde van de club zeg maar. die paar minuten van het pad kun je eigenlijk niet weer pakken.

Veel telefoontjes gehad vanmorgen, afdeling 10 het meest, moeten volgende week naar de fond, en kwamen slecht gisteren, erg jammer, proberen op te laden met goede producten, de laatkomers hebben het zwaar. Al kwamen er wel veel na vanmorgen begreep ik.

Nu is het 14.10 uur, ik ga naar buiten... brrrrr

 

Terug