Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 5 mei 2018

5-5-2018

Goedemorgen iedereen,

De duiven in Sittard zijn gelost om 08.00 uur met stralend weer, de mist waar Piet het over had heb ik niet gezien, Volgend de site van Team vanderstouwe/Douna maken ze vandaag 1250 mpm, dat zou hier 10.43.54 zijn, ik verwacht ze wel wat sneller.

Het zal vandaag wel Bagger worden.

43 duifjes mee, waarvan 13 duiven in het systeem gezet, 735 en 929 aangewezen.

UPDATE 09.00 uur

De duiven zijn onderweg, alles staat klaar hier in en op de hokken, klok aan? yes . Kleppen open? Yes. Water met Clean Balance? Yes, Beyers super weduwschap met wat energie in de voerbak? Yes, Verse BEUTEBAK? Yes, wat pinda,s en Beutekorrels in de broedbakken? Yes, de 6 of 7 thuisblijvers in een mand om te kunnen gebruiken als lokker? Yes. Buske met pinda,s om te rammelen? Yes, Fluitje om mijn hals? Yes, Sites gelezen van azijnzeikers? No dus ben er gereed voor.

Gister twee mooie voerbakken meegenomen voor de jeugd spelers Robin en Kaylin, en wat grit bakken, en een zak Beyers Elite Enzymix opbouw( het snelste jeugdlid vandaag pakt de zak voer). Dus voor de twee jonge kampioentjes vandaag extra spanning, van hun eerste vijf getekenden, wie heeft de snelste duif.

Ik mag graag wat schenken aan jeugdspelers, dat dat later allemaal vergeten is.... ach, zo is de mens....... Op dit ogenblik zijn ze in ieder geval blij, en ik ook.

Dit is het eerste seizoen dat ik niet meer naar mijn werk hoef bij Shell, tot dit seizoen werkte ik 29 jaar op de pomp, de laatste jaren op zondag, maandag en dinsdag, nu kan ik ook op die dagen aandacht aan mijn duiven geven. Dit jaar vliegen ze op maandag en dinsdag dan ook twee keer buiten, kun je toch zien.

Mijn vader de fanatieke Arnold Beute stierf 8 Mei 1999 en moeder Betty misschien nog fanatieker stierf 7 december 2017, dus dit jaar ben ik wees in de duivensport, ik hoop dat ik ze een beetje trots kan maken.

Over AS, dat hij mijn letters gebruikt GJB, ach, kreeg gister bijval van vrienden van hem, die zeiden, ach laat hem, oud, zuur en hij weet even niet beter. Maar ik moet hem eigenlijk bedanken, hij schrijft...mensen kijken dan op mijn site.. en bestellen wat, dus bedankt 

later meer, eerst koffie.

Kreeg net een overzicht van Google... lezers van deze site in April weer ruim hoger dan vorig jaar... en toen was het al mega, ben nieuwsgierig wie er zoveel lezers heeft

update 15.30 uur.

Het ging goed, geen duiven gezien hier, maar ging goed, 2e liefhebber in de club om 10.31 de eerste en in 10 minuten 11 stuks van de 43. Ze kwamen vlot naar huis, net om 15.15 uur de duiven weer gescheiden, voelden weer prima aan. Twee duivinnen zijn laatkomers vandaag... 980 en 990 twee favorieten de eerste vluchten. De eerste was een doffer KEITH 17-970..... ook deze een nieuwe bak en nu een vriendin( was ook pater)

Natuurlijk de duiven even een druppel in ieder oog gedaan, misschien volgende week zaterdag de boel een keer uitroken met Koudijs droogonsmetter.

Nu vier vluchten gehad, de stand tussen de Homma,s en mij is 2-2 , zij twee eerste in de club en ik twee eersten. Ik had het geluk twee keer ook de eerste in de kring.

Terug