Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 18 april 2018

18-4-2018

Goedendag iedereen.

Wat een warmte even hè , de duiven vinden het heerlijk, maar ik moet even wennen.

Vanmorgen om 07.00 uur maar begonnen met de duivinnen, ze hadden er wederom zin in, er in wilden ze minder...

Om 07.15 uur was ik het voer al aan het mengen; Beyers Premium super weduwschap met daarover OLYMPIC MG MIX en LECITHINE OLIE.

Ik maak wat te ruim voer altijd hoor, ze krijgen een uur volle bak( de tijd dat de doffers buiten vliegen) kunnen de duivinnen eten wat ze willen.

De MG MIX en LECITHINE over het voer is meer ter voorbereiding op de latere vluchten maar helpt ook heel goed om nu scheefvliegers te voorkomen.

De Kwekers krijgen het ook regelmatig, op maandag en woensdag krijgen ze meer afgemeten voer met deze producten, de andere dagen krijgen ze zeer ruim in een staande bak

De Jonge duiven heb ik nu voor de tweede dag even omhoog gejaagd, ze hebben nu lang genoeg vakantie gehad. Ik heb een ploegje winterjongen en die moeten nu doormiddel van LTW en opjagen( paar keer) gaan trainen.

Ik zag in Belgie al liefhebbers die reden met hun jonge duiven...

De vraag kwam vandaag: Leest u veel op internet, en zo ja wat? mijn antwoord was nee, ik lees weinig meer, weinig liefhebbers hebben iets te vertellen, en veel jokken. En als ik wat lees zijn het de onbekende liefhebbers die gewoon wat hok nieuws er op zetten.

En de paar groten die ik zou willen lezen... schrijven weinig tot niets.

TIP: Warm weer morgen, als u de duiven nog niet goed heeft( en u bent vitesse speler) gebruik morgen eens een zakje voor de koppen van de Weerd of vd Sluis. Ik doe het niet ! maar het is wel goed om te doen als het niet loopt.

Afgelopen zaterdag hadden wij hier 31 prijzen op 50 duiven en dan maak ik me geen zorgen.

Terug