Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 7 april 2018

7-4-2018

Goedemorgen iedereen,

De eerste vlucht vandaag, we zouden naar Wijchen, maar zoals dat altijd gaat, is er een andere losplaats gekomen. Het zal Duiven worden, Duiven ligt een beetje tussen Arnhem en de Duitse grens.

Ik heb gisteren 31 stuks mee gedaan, bij het inmanden vond ik ze erg licht, maar dat was ook de bedoeling, voor het seizoen wat lichter geeft minder spier problemen. Maar vanaf vandaag ga ik ze wat zwaarder voeren en wat meer, ze trainen goed, de vluchten zijn begonnen, dus de pinda,s en Hennep mag op tafel  ;)

In onze club pv de Vredesduif waren 7 manden, ik had er 31 in gedaan nu hoorde ik dat het 30 stuks waren, ach eentje meer geeft niks.

Vanmorgen om 08.30 uur al bezoek van Saar Dohmeijer, een heel piepjonge duivenmelkster met haar vader, ze kwamen toppertje halen... de 137 uit First One x Goldstuck, gelijk maar wat geel tabletjes mee gegeven en een potje herstel power capsules... En Saar had voor mij een prachtige tekening gemaakt, dus beide blij.

De duiven hebben Clean Balance door het water( de vliegploeg), dus als ze straks thuiskomen staat het reeds klaar. Over het voer even een keer Olympic MG Mix, ik vond ze wat licht en begin nu met de opbouw, dus normaal op maandag en woensdag MG mix over het voer, maar nu een extra maaltijd op zaterdag.

De verse BEUTE BAK staat klaar, en de duiven krijgen bij binnenkomst enige pinda,s. In de broedbakken ligt een paar gram BEUTE KORRELMIX

Laat de duiven maar komen

Terug