Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 26 februari 2018

26-2-2018

Goedendag vrienden en vriendinnen,

De jongen worden vandaag geent tegen Paramixo, althans die van de eerste groep. En tevens worden de ouden gedaan, alles tegelijk dus. Beter zou zijn de ouden drie weken voor het koppelen een prik te geven, maar soms komt dat door de extreme drukte hier niet uit.

Afgelopen vrijdag een goed gesprek gehad met dokter Gobel over enten bij jonge duiven, over het meerdere malen enten en tegen Herpes, Circo etc.

Of ik dat allemaal ga doen weet ik nog niet. Maar het verhaal er achter is wel heel duidelijk.

De vliegduiven zitten nu tijdelijk op een mengeling van Recup van Beyers Elite en Gabyvandenabeele ook van Beyers. Ze gaan er vanaf volgende week uit, en ik wil ze niet te zwaar hebben. Straks met enten krijg ik ze in de handen, gelijk een mooie gelegenheid om de duiven stuk voor stuk te bekijken. Hoe staan ze er voor, hoe is het gewicht etc.

De kwekers hebben Beyers Premium kweek, ik heb andere gebruikt(ander merk twee zakjes) maar daar lieten ze teveel van liggen, ik kom steeds op BEYERS !! , nog steeds is dat voor mij het beste voer.

Vanmorgen een gesprek gehad met Gerrit Vedder uit Tuk, hij gebruikt ook Beyers maar is ook nogal gek van het kweekvoer van de Groot uit S, Heerenbroek, ik ga het vanmiddag even bekijken.

Volgende week maandag avond is er een belangrijke avond op Papendal voor de toekomst van de duivensport, en de zaterdag er op de algemeen leden vergadering ook op Papendal.

Ik hoorde dat er voor leden die chip-pennetjes gebruiken speciaal knijpringen gemaakt gaan worden, waar het pennetje in kan... aangezien we noodringen hebben zonder vleugels. Weer en goede oplossing lijkt me.

In afdeling Friesland zitten ze een beetje in hun maag met Chateauroux 2018, het npo wil dat ze vrijdag op een bepaalde tijd op de losplaats staan, Friesland kan dat niet redden, woensdag inmanden in plaats van donderdag zou veel beter zijn. Ik zou zeggen: Iedere afdeling dan, om het weer eerlijker te houden. Voor de eilanden is het 800 km hè .

as Weekend de voorjaarsbeurs hè !!!!! Kom onze stand bezoeken, mooie kortingen. Herstel Power voor èèn weekend 300 gram in plaats van 150 gram en de allernieuwste samenstelling zelfs.

En natuurlijk LTW, OLYMPIC MG MIX en ELECTROBOOST.... de beste verkochte producten voor een prachtige beursprijs... maar let op : ALLEEN OP DE BEURS, EN ALLEEN BIJ ONS, EN ALLEEN DAT WEEKEND verder hebben we overal vaste verkoop prijzen !!

Terug