Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 22 februari 2018

22-2-2018

Goedendag iedereen,

Gisteren twee geweldig mooie duiven gehaald bij Marc Huybrecht uit Stabroek Belgie, een bijna witte en een grijze. De duiven van Marc zijn uitermate geschikt voor de 800/900 km vluchten. Hij is voor mij en vele andere de comming man op deze afstanden in Belgie.

Enkele weken geleden was hij hier met al zijn duiven en ik was zo onder de indruk dat ik besloot een koppel te halen, eerst om mee te spelen en deze zomer nog enkelen voor het kweek hok, samen met mijn roden moeten ze de toekomst van mijn hok worden op de ochtendlossing( 800/1000 km), het is nog ver weg hoor, maar je moet toch eens beginnen.

Als u de tijd hebt kijk eens bij Marc en zie die super duifjes met extreem korte armpjes. Wat op viel dat zijn duiven groter zijn dan de meeste fondduiven, ook bij het jonge koppel is de doffer een grote.

De jongen gaan goed hier, ze zijn er twee keer uit geweest, begin van de week, maar de roofvogel zat er gelijk twee keer tussen, nu maar weer even in de voliere.

De ouden gaan er morgen vroeg weer een keer uit, langzaam aan moeten ze wennen aan het naar buiten gaan, de roofvogels zijn zeer actief, maar 1 April gaat het toch los met de vluchten... dus zo nu en dan los nu en na de voorjaarsbeurs iedere dag !!

Net de BEURSPRIJZEN bekeken, op de voorjaarsbeurs krijgt u de Herstel power tijdelijk in 300 gram voor de zelfde prijs als nu de 150 gram. De Vita-sport voor 10,00 ipv 13,50 en de Olympic MG Mix voor 35 ipv 37,50 en de LTW alleen dit weekend en alleen bij ons voor 30,00 in plaats van 34,00. En de Electroboost ..... 20,00 ipv 23,50 MAAR LET GOED OP, ALLEEN DAT WEEKEND en ALLEEN BIJ ONS OP DE BEURS !!

DUS WE GAAN U ZIEN, VOLGEND WEEKEND TE HOUTEN !!!

Vrijdag as dokter Gobel in Noordwolde, zaal open 19.00 uur, aanvang 19.30 uur ! Informatie avond !!!

Terug