Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 16 februari 2018

16-2-2018

Hallo iedereen,

Wat een prachtig weer, je krijgt zin in de eerste vluchten hè . Ik heb ze er nog niet uit, de ouden zitten wel gescheiden natuurlijk en gaan er misschien vanaf maandag uit. De jongen zitten gewoon in de voliere, elke dag in bad en ze kunnen mooi uit-kijken. Ik ben gewoon bang voor de roofvogels... en zo lang ze binnen zitten kan hij er niet bij... ik weet het, ze moeten er uit :) 

Bij de vliegers heb ik nog twee koppels op jongen zitten, èèn koppel had de pech en later op eieren te komen en dan ook nog eens kapot, tja, ik ben te lief, ze mochten gewoon nog een keer. en een koppel jaarlingen wilden eerst niet, maar zijn beide zo ongelofelijk mooi van bouw, dus toen er eenmaal eitjes kwamen hadden de anderen reeds jongen.. maar 042 x 017 ..... tja ook die wil ik wel !

Er zijn liefhebbers die daar geen voorstander van zijn, dat alle duiven op weduwschap zitten en dat er nog twee koppels tussen zitten op jongen, ik maak me daar niet druk om. Ze hadden ook gelijk met de anderen op weduwschap kunnen gaan..... maar dan geen jongen gehad, en dat heb ik wel graag, vooral jaarlingen. 

Maar het hoeft niet, in 2001 had mijn 063 geen nest gehad maar won toch 17 prijzen en in 2002 zelfs Asduif van de afdeling. 

Maar zelf ben ik dus voorstander van vliegers die een ronde jongen groot brengen.

Druk aan het werk hier voor de voorjaarsbeurs, de hele dag reeds verse potten maken, dat gaat nog dagen door nu. Olympic MG Mix en Electroboost zijn hardlopers, de MG Mix is misschien wel de best gewaardeerde van alle Beute producten. Duiven groeien er geweldig van, ze lopen enorm op, herstellen geweldig en kunnen een vol seizoen door knallen.

Op dit Ogenblik, in de kweek gebruiken diverse toppers het reeds, straks in het vlieg seizoen nog veel meer. Maar gewoon voor iedereen die graag mooie volle duiven wil, die fijn opgroeien en uitgroeien en elke week mee kunnen op de vluchten inc. dagfond. En vooral op die zwaardere vluchten hè , bij de liefhebbers van 800/1200 km vluchten zijn de BEUTE PRODUCTEN reeds gemeengoed geworden, duiven komen veel fitter thuis, kunnen veel meer, herstellen veel en veel sneller. En bij het gebruik in februari en Maart veel minder tot geen problemen met scheef vliegende duiven( spier krampen).

Bestel nu vast uw producten, of gaan we u zien op de beurs straks in Houten? 

Terug