Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 8 februari 2018

8-2-2018

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Zoals u ziet is de site weer aangepast. Nieuwe foto, en het systeem 2018 staat er op. Klik gewoon op SYSTEEM en u kunt het lezen wanneer u maar wil. Het is weer iets aangepast, door ervaringen op eigen hok of bij anderen is er soms een kleine aanpassing wat tot nog betere prestaties kan leiden.

Ook in 2018 is het medisch onderzoek hier in handen van dokter Nanne Wolff, maar ook zal ik zo nu en dan bij Gobel, de Weerd en Herbots informatie halen en of onderzoek laten doen. Vanaf 1 Maart zal ik iedere 14 dagen bij dokter Wolff op bezoek gaan met enkele duiven. De laatste 8 jaar is bijna niet ingegrepen, door het Beute systeem en waarschijnlijk selectie hebben mijn duiven niet vaak iets. Maar ik ben VOOR medicatie, let op ik ben er VOOR, wanneer de duiven niet in orde zijn.

Zodra Wolff iets zou vinden grijp ik gelijk in, en diverse producten heb ik ook gewoon staan. Wanneer de prestaties op een zaterdag slecht waren en ik twijfel kan ik ze gelijk een Belga Magix opsteken, en ik heb altijd Orni Rood van van der Sluis/Gobel staan en zelfs wel wat baytrill... Maar hebben staan wil niet zeggen dat ik het gebruik he, ik wil gewoon in nood iets kunnen pakken. Sommige liefhebbers zien op zaterdag een zeer slechte vlucht, twijfelen, bellen met de dokter, kunnen dan op dinsdag of zo bij hem op bezoek en zijn reeds te laat voor de volgende vlucht... Ik wil in nood gelijk in kunnen grijpen. Maar het is hier met uitzondering van een paar geel tabletjes in die 8 seizoenenniet nodig geweest.

Maar de praktijk is, voor de vluchten goed schoon maken, en het BEUTE systeem volgen.

Liefhebbers van de 800/1200 km vluchten gebruiken ook steeds vaker het Beute Systeem, ik denk dat het grootste deel van hun wel enkele tot alle producten heeft staan.

In principe beginnen ze gewoon het zelfde, ook na de voorjaarsbeurs. Dat ze bij hun nog gescheiden zitten, op eitjes of kleine jongen is niet van belang, ook deze duiven gaan vanaf begin April mee op de vluchten

Er zijn enkele lange afstand spelers die alles een maand naar achteren schuiven, dus beginnen rond de eerste vlucht, ook dat kan natuurlijk, maar ik heb toch liever dat hun duiven al super aan de start komen in April ipv Mei. Maar het gaat ook goed dus..

23 februari op vrijdag avond komt dokter Gòbel naar Noordwolde, u bent van harte welkom. Deur open 19.00 uur, aanvang info avond 19.30 uur. Aan de indusstriestraat te Noordwolde Friesland, ik hoop u allemaal te zien. De dokter heeft de medicatie bij zich, dus een geelkuurtje nodig? of iets tegen Coli? wanneer de dokter denkt dat het nodig is kunt u het gelijk meenemen. Hij geeft voorlichting en info over begeleiding en ziekten, alle vragen kunnen op tafel. Geef het door aan al uw vrienden.

 

Terug