Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 11 augustus 2017

11-8-2017

Goedemorgen iedereen,

update 14.00 uur.  We gaan dus niet naar Tienen... vorig jaar hadden de bestuurders van de vrachtwagen dat gezien(te klein voor grote lossing), en toch op vliegprogramma, soms snap ik er niets van. Wederom Heusden-Zolder lijkt het nu te worden. Maakt ook niets meer uit, mijn duiven komen van alle kanten, heb ze in Hengelo los gelaten maar ook bij Amsterdam, ze komen wel thuis, op de vluchten gelukkig nog geen jongen achter gebleven( wel laatkomers). Ze zijn er wel door denk ik. Overal in de omgeving One Eye cold, hier nog niet, heb het ook eigenlijk nooit misschien door grote weerstand en oogdruppels. Volgens dokter van der sluis zou het door Herpes virus komen, duiven beginnen door na het eten moeilijk te slikken... dat is een voorteken. Ze winnen gewoon prijs hoor met "normale "one eye cold. Soms krijgen latere jongen Herpes-difterie.. dan hebben ze van die grote gele stukken in de keel en gaan erg dik zitten.

Ik voer vanavond 10 jongen in het systeem in, dus 1 t/m 10 zijn "getekenden"

________________________________________________________

Vanmorgen bezoek gehad uit Kampen en Giethoorn, de heren Post en Scholten hadden er beide bruikbare duiven tussen zitten. Post had zijn kwekers mee, mooie duiven met prachtige ogen van Huub Hermans( allemaal plus ogen) en Scholten had de jonge duiven mee, mooie toekomst beide.

____________________________________________________________

Vandaag de jonge duiven maar flink in het voer houden, gaat morgen niets worden volgens de geleerden, enkele afdelingen zijn al naar zondag gegaan.

Maar kunnen we dat wel zeggen? die weermannen en vrouwen hebben het in 95% van de gevallen fout, ik denk dat afdeling 11 gewoon vanavond inmand en morgen wel kijkt of het naar zondag moet, we zien het allemaal wel.

Er gaan vanavond 35 jongen mee denk ik, dus gewoon de zelfde ploeg weer.

Terug