Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 5 juli 2017

5-7-2017

Goedemorgen iedereen,

Update 12.00 uur: Gebroeders POUW is met een o in plaats van een a, topspelers, en ik schrijf hun naam fout, schande haha

De duifjes zijn er weer uit, de duivinnen om 07.45 uur, de doffers om 09.00 uur. Ze hadden er zijn aan, de duivinnen beginnen achter me aan te lopen, willen vechten in de broedbakken en lopen voor me uit met hun staart over de vloer....een goed teken, vooral dat ze gezond zijn. Maar nu zag ik dat de wind zaterdag misschien naar zuidwest gaat, dat is niet zo mooi... ik wil graag wind op kop ergens tussen noordwest en noordoost, laat ze maar 10 uur vliegen daar zijn ze aan toe, met wind op staart gaat het sneller en zijn er minder afvallers...  Dus AUB wind op kop. Er gaan 30 duiven mee althans zoals het nu lijkt, jammer genoeg is het duifje wat hier zeer geschikt voor is vorige week terug gekomen met een kapotte poot, voor haar dus vakantie tot eind augustus, ze mag op de natour weer invliegen.

In de afdeling hebben we nog 11 duiven met een 100% score op de dagfond, dus een mooi ploegje voor 2018, en diverse met bijvoorbeeld 2 op 3 vluchten prijs.  Eendaagse fond is een soort graadmeter voor je hok, grote lossing, spreiding, lang vliegen, wind minder van belang, gezondheid belangrijk en vooral de bouw van een duif steeds belangrijker. Op de vitesse en met de wind gunstig kun je geweldige uitslagen maken, maar op de dagfond komt het toch meer aan op de duif, de klasse, gezondheid, voeding etc.

Morgen dus inmanden voor Gien, ik ging voor TT ( Teletekst), maar nu de wind wat naar zuid west gaat......is top 50 afdeling al prima. We doen ons best, en Hibiki is in topform en nog 100% prijs al EEN JAAR LANG !!!

Gisteren de jongen naar Zwolle gebracht, ging traag, veel duiven in de lucht, moet nog 1 komen( de mooiste Belg), bij de africhting in de club ging het raar, sommigen alles weer, sommigen veel weg. Zo jammer die verliezen, kost leden.

Bij TEAM GPS zag ik nieuwe ringen om de poten, iets met afweer tegen straling, ik hoop dat dat de doorbraak is, hoe en wat zal u wel horen, zit nog in testfase.

Gebroeders Pouw stuurden een berichtje: twee keer Teletekst, bedankt ! is toch leuk. Gebroeders Dekker stuurden weer een berichtje: nu op Marathon twee keer Teletekst, geweldig. Gisteren Lourens Jan Hengst: Super op Agen, bedankt. Leuk toch, zo maar ff drie gepakt.

Terug