Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 1 juli 2017

1-7-2017

Goedemorgen iedereen,

update : wanneer u het vallen van de duiven wil gaan volgen? kijk op www.duifmelden.nl dan bij afdeling 11 Friesland, en klik op Vuren. Mijn clubnummer is 0268. De steenwijker nummer zijn 0414,0416,0419, Wolvega is 0270 en Oosterwolde is 0252.

Melden op deze site is niet verplicht, dus er kunnen anderen tussen komen, zeer opvallend maar menselijk is dat..... wanneer mensen een vroege duif hebben ze hem er snel en zeker opzetten, zijn die zelfde spelers laat... dan is ook de melding laat of zelfs niet.... Bij ons op 0268 altijd iedereen ! en binnen 15 minuten

Update: nader bericht 13.30 uur, duiven zijn onderweg naar Vuren, succes

Update, de losplaats is nu nederland, geweldig gevonden. Ze kunnen vanmiddag gewoon los tussen de buien door als u mij zou vragen.

Goedemorgen zonder zorgen... hoop ik voor iedereen.

Respect voor de wijze waarop vanmorgen wij info verkregen op de site www.f96.nl , werd er  heel netjes neer gezet. Slecht weer, morgen ook maar we gaan er alles aan doen om later vandaag een vlucht te krijgen. Heel netjes, bedankt.

Hier is het op dit ogenblik 10.00 uur droog maar zwaar bewolkt. Al zie ik wel al dat het beter gaat worden, ik hoop en denk dat we tussen 13/16.00 uur ergens kunnen lossen al is het op een wat kortere afstand. We zouden naar Chimay maar dat werd al Asse Zellik, maar ik kan me voorstellen dat het nog een ander station gaat worden, komt goed mensen, vanavond hebben we onze duiven terug.

Afgelopen week een paar duiven opgevangen, èèn uit Hoogeveen, die heb ik zelf maar even gebracht, moest toch in Hollandsche veld zijn, en de ander was een duif van Timmerman uit Donkerbroek, die kwam hij vrijdag ochtend even halen, gezellig koffie gedronken. Hij vertelde over zijn inzicht in duiven sport en de verliezen met de jonge duiven en ik moet zeggen hij heeft gelijk ! veel kweken, hard selecteren, en weg is weg, de 25% die je over gaat houden daar doen we het mee. In zijn en mijn omgeving zoveel roofvogels dat je er gewoon tientallen kwijt raakt soms door pakken maar vaak door angst. Hij heeft mijn ogen weer even open gezet.

Er zat een duif van mij in Meppel bij Klaas Talen en èèn in Slagharen, Gerrit Vedder moest toch in de buurt zijn en nam ze voor me mee, bedankt.

Henk Douna( Duiven direct - Noord)) aan geweest, hij bracht de Vechtmachine terug, zijn dochter, kleinzoon en een dochter van Gabriella van De Reycke/Schieman...waar de vechtmachine op vakantie was. Ik ga nog èèn of twee mooie jongen voor deze combanatie kweken, worden we beide beter van hoop ik.

Gisteren in de club diverse onderwerpen besproken, ook over geruchten die er gaan in onze afdeling.... pppfffff Wat hebben we aan zulke praatjes. Ik wist er niets van, wist niet dat het speelde, we gaan het nu maar een beetje volgen.

En we zijn er uit ! we krijgen bloemen hahaha, Kees Hoeben en wij stonden op TT en hadden bloemen verwacht, maar ja het was een zondag vlucht.... dus waar haal je dan mooie bloemen, Kees het komt goed, wij samen op de foto met een bos bloemen.

en leuk, Jonker-Pit gebruiken dit jaar voor het eerst Beute producten en...... de beste vitesse duif van Nederland met hun Duitser, ik had deze duif voor de vluchten in de handen en zei: niet op de fond spelen...dan is hij weg, maar op de vitesse een goede, en de beste is een goeie toch.

Later meer vrienden, vandaag Clean Balance door het water en Electroboost...voor de liefhebbers die niet spelen door  aflassen vlucht, probeer zelfde schema aan te houden >

laters en ga nu vanavond ff BBQ, gezellig voor het gezin, BBQ buiten en u binnen, kan toch best :)

 

Terug