Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 30 juni 2017

30-6-2017

goedemorgen 

Update 12.00, net het weer voor morgen bekeken....morgen middag zonnige perioden ppppffff dus er gaan 30 mee. Inmanden 17.15 uur.

Morgen gaat het volgens de voorspellers niks worden, zeer slecht weer, dat zal vanavond heel veel duiven schelen. Diverse liefhebbers zullen hun duiven thuis houden. Waarschijnlijk wij ook, heeft bijna geen zin, misschien gaan ze zondag los maar ze gaan donderdag weer de mand in. En stel dat het zondag traag gaat of zelfs maandag gaat worden..... donderdag weer in de mand. Maar .... het is nog geen avond, ik heb nog even, straks maar eens kijken wat op de site van Friesland 96 staat, eigenlijk afdeling 11 trouwens, tientallen km voor Friesland zijn ze al lid, tot diep in de polders.

Aanstaande maandag zijn er veel liefhebbers die beginnen met het Beute systeem bij de jonge duiven, maandag dinsdag en woensdag LTW door het water waarvan twee dagen met CVS vitaminen er bij door. 

En vergeet aub uw kwekers of vastzitters niet he, die beginnen flink te ruien.... en dan wat extra Beute voeding suplementen maakt de pluim mooi, de duif fit, en de toekomst beter. Verval niet in slecht verzorgen van uw kwekers !!!!!! 

U kunt natuurlijk op maandag de LTW en CVS aan de jongen geven en het restant dinsdag aan de kwekers !!!! 

Hier hebben de jonge duiven gisteren een Belga magix tablet van de Weerd gekregen tegen het geel, beetje voorbereiden op de vluchten, de ouden hebben hem dit jaar nog niet gehad maar de jongen dus gisteren hun eerste , en als het goed gaat hun laatste. Met CLEAN BALANCE probeer ik het geel tegen te houden ( het is geen medicijn) 

Gisteren zijn vier duiven terug gekomen uit Zeeland : de vechtmachine, dochter vechtmachine een samenkweek jong reeds en een zus van de 1e nationaal van de Reijcke/Schieman. Ze zagen er geweldig uit.

 

Later meer, 

Terug