Berichtdetails

DONDERDAG DE 23E MAART
23-3-2023

Goedenmorgen iedereen,

Het is donderdag ochtend, de duivinnen zijn er uit gegaan om 09.00 uur precies, de doffers zijn doorgeschoven naar het duivinnen hok. Straks, wanneer de duivinnen uitgevlogen zijn kunnen ze naar binnen via het hok van de doffers. Daar hebben ze hun jongen grootgebracht en willen ze natuurlijk graag naar binnen. Zodra ze me zien beginnen ze te dalen, ik heb de klep nog maar een paar seconden open of alles zit binnen.............bijna alles, drie duivinnen blijven steeds langer buiten. Deze drie zijn niet gekoppeld geweest, dus geen jongen gehad en geen drang om het hok binnen te gaan.

Ze vliegen enorm, ze zijn er nog maar heel weinig uit geweest, maar hadden er vanaf de eerste dag veel plezier in, een dik uur zijn ze wel in de lucht en komen ze zo nu en dan over vliegen. Nu ik dit schrijf is het 09.34 uur en heb ik ze nog niet gezien. Na de duivinnen gaan de doffers naar buiten, die hebben een andere methode van trainen, ze knallen er uit, maar na een 20 minuten zitten ze weer op het hok om gelijk weer weg te knallen. Doffers spelen meer, vechten, koeren, vliegen van het dak en komen als zweefvliegtuigen terug. Duivinnen gaan de lucht in en zijn weg, en blijven vliegen tot ze mij zien.

Hier nog steeds LTW in het drinkwater ( wat ik vandaag vers maak voor de doffers, staat morgen bij de duivinnen).                                    Op dit ogenblik (23 maart) hebben ze nog steeds Recup van Beyers( met een klein deel snoepzaad en Beute korrelmix) met een paar keer per week wat Olympic MG Mix er over, tot nu toe meestal aangeplakt met Pigeon Balance of Colicontrol maar na dit weekend ga ik het aanplakken met Lecithine olie. Straks update, eerst bestellingen in doosjes doen

Terug