Berichtdetails

DE VOORJAARSBEURS
7-3-2023

Goedendag iedereen,

Wat was het een enorm feest ! Afgelopen weekend te Houten; de voorjaarsbeurs. Ik denk dat het de drukste beurs van de laatste 10 jaar was. Vooral op zaterdag was er bijna geen doorkomen aan tussen 09.30 uur en 15.00 uur. Het is Pieter Kos met zijn team(Proff Sport) toch weer gelukt om dit voor elkaar te krijgen. Ruim 170 exposanten uit meer dan 20 landen.

Iedereen was aanwezig, alle stands op gebied van Voeding, Kloksystemen, Dierenartsen, Hokkenbouwers, Eenhoksraces, Broedbakken bouwers met en zonder mestbanden, Compuclub en verkopers van Bijproducten maar ook de liefhebbers met hun jonge duiven speciaal gekweekt voor deze beurs waren allen aanwezig. Ik zag geweldig mooi verzorgde duiven zitten bij o.a combinatie van de Nieuwendijk uit Emmen en bij Davy van Rooy uit Olen Belgie.

Een Wall of Fame met de beste duiven van Nederland moest je echt gezien hebben om het te geloven, het team van Compuclub onder aanvoering van Ruud Moes had dit toch maar voor elkaar gekregen, de rode loper lag uit. Tevens was daar een keurmeester aanwezig die uitleg gaf over de duiven in de standaard klasse voor de olympiade die op 26 tot en met 28 januari 2024 plaatsvind te Maastricht. 

Tevens was de NBS ( Sierduivenbond) aanwezig met diverse rassen in kooitjes en zelfs losvliegende Spaanse kroppers en een show met rollerduiven. U moet er geweest zijn om er over mee te kunnen praten, wat een geweldige start van het nieuwe seizoen.

Morgen geef ik u hier wat info over de Olympiade 2024 in het MECC te Maastricht

Geniet van uw dag

Terug