Berichtdetails

ZONDAG 6 JUNI 2021
6-6-2021

Goedendag iedereen,

Zondag vandaag, we hopen op een lossing te Sittard en Sens. De Sens duiven zitten reeds drie nachten in de mand.

Op Sens(eendaagse fond) hebben we 40 stuks mee, het grootste deel jaarlingen natuurlijk. 25 duivinnen en dus 15 doffers.

Omdat we al drie jaar alle goeie vliegers uit de vliegploeg halen, is het zoeken naar welke duiven het doen. Je hebt elk jaar een nieuwe vliegploeg. Dat heeft iedereen maar bij de meesten onder ons is het maar een klein deel aanvulling aan jaarlingen, en blijven de toppers zitten,bij ons zijn de teletekst duiven , asduiven en eerste prijsduiven uit de vliegploeg genomen. Dat kun je soms na een mindere vlucht vertellen, maar daar hebben de lezers maling aan. Wat zou er gebeurt zijn als we alle toppers van 2018 en 2019 nog hadden laten zitten.

De maanden Juni en Juli zijn de maanden dat de jaarlingen meestal op gang komen, en we hebben geweldige jaarlingen, echt ongelofelijk goed van bouw en afkomst

We hebben een duivin 19-512 op Sens met een GPS ring om, als ze vanavond thuis is kan ik de chip uitlezen en precies haar route zien, incl. hoogte en snelheid dat ze vloog. 

Er zijn veel mogelijkheden voor die ringen, misschien eens 20 om doen bij verschillende liefhebbers in noord van afdeling 10 en zelfde aantal bij de liefhebbers van afdeling 11 en dat op de zelfde vlucht met vergelijkbare afstanden. Voor de afdeling 10 spelers is het vaak te ver, en de afdeling 11 liefhebbers op die afstand kunnen niet wachten tot de eendaagse fond komt. Maar ook de gezamelijke lossingen op korte afstanden zou ik in kaart willen brengen met minstens 20 gps ringen bij beide afdelingen, we zouden dan eindelijk weten hoe het echt zit en af zijn van die vervelende berichten op facebook.

succes straks op de vlucht en geniet van de zondag BIJ THUISKOMST vandaag EERST ELECTROBOOST en morgen PIGEON BALANCE, de LTW verplaats ik naar DINSDAG, WOENSDAG en DONDERDAG

Terug