Berichtdetails

5 MEI 2021
5-5-2021

Goedemorgen,

Gisteren rond deze tijd vlogen de duiven in de regen... buienradar gaf aan, geen regen, dus konden ze naar buiten, en een 10 minuten later stond het plein voor de hokken reeds blank. De duivinnen zag ik niet, misschien door de regen of dat ze ver weg waren( ik denk een combinatie haha). Later gingen ze graag in bad ( 10 liter heet water, 10 liter koud)

Vandaag woensdag 5 mei krijgen de duiven een extraatje, tussen 12/13.00 uur krijgen ze "Beute smurrie"

250 gram lightskin pinda's  met 150 gram kaas dit gezamelijk in de keukenmachine, ik maal het redelijk fijn.

de 400 gram doen we in een bak, een maatschep Olympic Mg Mix er bij en 5 ml Lecithine olie , goed mengen en daarna nog 100 gram snoepzaad/hennep er bij doen en nogmaals mengen.

we hebben dan een totaal van 500 gram "Beute-smurrie"  , dit is voor 50 duiven 

Gebruik lightskin pinda's , geen donkere, geen witte, en niet van de markt, haal goede gezonde pinda's bij een duivensportzaak en kijk of vers zijn. De kaas kan jonge kaas zijn, goudse of zo. Geen oude kaas. Er zijn kleine zakjes reeds gemalen kaas te verkrijgen bij de kaaswinkel. 

Afgelopen maandag was ik even bij de Groot in 's Heerenbroek, je bekijkt dan toch altijd het totale aanbod aan duiven producten. Opvallend dat ieder merk mij is gevolgd met een kruidendrank, een eiwit product, een mix, maar als ik de samenstellingen lees is het aanmerkelijk minder. Ze hebben nu ook allemaal eiwit capsules, en olie capsules, èèn "bedrijf" belde zelfs met DHP met de vraag of ze de Olympic MG mix ook voor hem wilde maken, in zijn potjes dan natuurlijk. Nee natuurlijk niet kreeg hij terug. "maak dan maar iets wat er qua geur en kleur op lijkt"  , het is toch te erg he. Ik zag het nu in de stelling staan...

Terug